Kert

Online rendelt egzotikus növények

Posted on Updated on

Nagyon sok kertészeti webáruház közül van lehetősége a kertbarátoknak választani. Sok esetben az online rendelt növényeknek az ára sokkal kedvezőbb. Online szaküzletekben beszerzett egzotikus növények nagyon rövid kiszállítási határidővel érkeznek meg, hiszen legfeljebb egy teljes napot bír ki az adott virág zárt, sötét csomagolásban. Sokan tartanak attól, hogy a világhálón vásároljanak egzotikus növényeket. Sokan szeretik alaposan szemügyre venni a virágot, hogy annak mennyire erősek a hajtásai, nem betegek-e a levelei. egzotikus novenyek Read the rest of this entry »

Magyarországon is elterjedőben vannak az egzotikus növények

Posted on Updated on

Egyre több kertben lehet hazánkban is már olyan növényeket látni, mint a tengerparti nyaralásaink alkalmával. Az éghajlatváltozásnak köszönhetően, Magyarország átlaghőmérséklete is növekszik és a telek egyre enyhébbek, ami érződik is. Családi házak kertjeiben különleges egzotikus növények ütik fel a fejüket, amelyek között haszonnövények is vannak. Baranya megye déli részén számtalan kertben található banán, ami kifejezetten bírja a téli fagyokat. egzotikus novenyek Read the rest of this entry »

Egyre elterjedtebbek az egzotikus növények

Posted on Updated on

A különleges déli növényeknek már nagyon régóta hatalmas kereslete van Európában. Régebben csak a leggazdagabbak télikertjeiben fordult elő egy-egy citrom- vagy narancsfa, aminek csodájára jártak az egész környéken. Mára a globalizációnak és a kereskedelem élénkülésének köszönhetően, már mindenki számára elérhető árral állnak rendelkezésre a tőlünk délre élő egzotikus növények. Minden esetben különleges bánásmódban kell őket részesíteni, hogy ezen az égövön is megéljenek. A nagyon kényes növényeket csak azoknak érdemes választani, akik valamilyen szinten azért otthon vannak a kertészkedésben és tudják az alapokat. Azonban meg kell különböztetni az egzotikus növényeken belül is legalább néhány főbb csoportot, így a mediterrán és a trópusi területeken őshonosakat. egzotikus novenyek Read the rest of this entry »