Programok – Szórakozás

Az Amnézia című film története

Posted on Updated on

Az amnézia az emlékezőképesség meggyengülésével vagy annak teljes elvesztésével jár, ami általában egy nagyobb traumához kapcsolódik. Nincs másképpen a 2014-ben megjelent Amnézia című film történetében sem, aminek főszereplője a gyönyörű Nicole Kidman, vagyis Christine, aki mindennap úgy ébred, hogy az elmúlt 15 évét homály fedi.

amnesiaAz „ismeretlen” férfi aki mellette van, vagyis a férje, mindennap elmeséli ugyanazt a szomorú de sajnos igaz történetet, hogy egy autóbaleset következtében olyan nagy sérülés érte, aminek hatására minden lefekvés után 15 év emléke vész el.

Dr. Nash a pszichiáter, ismert nevén Mark Strong, próbál segíteni a betegség leküzdésében egy videó-napló segítségével, a férj tudta nélkül.

A videó-napló lehetőséget ad Christinnek, hiszen lesz valami a tulajdonában amit minden reggel megnézhet újra és újra, amiből rájön arra, hogy nem minden úgy van, ahogy azt a párja meséli. Az Amnézia című film műfaja thriller, ami a főhősnő mindennapos vívódásait mutatja be, ami véget nem érő momentumnak tűnik.

A kártyák közösségépítő ereje

Posted on Updated on

A hétvégi családi programok elmaradhatatlan részét képezik azok a társas- és kártyajátékok, amelyekkel a szülők és a gyermekek ugyanolyan izgalommal tudnak játszani. A családtagok lelkesedése a játék iránt még szorosabb kapcsolatot alakít ki közöttük. A manapság kapható kártyák változatossága árnyalja azt, hogy melyik család milyen típusú játékban érzi a legjobban magát.

kartyakEgyesek jobban kedvelik az erőfitogtató kártyajátékokat, mint a televízióból ismert kedves rajzfilmhősök lapjait, mások az egymásra építő logikai fejlesztő játékokat játsszák szívesebben. Read the rest of this entry »

A legjobb gyerekprogramok Budapest és környékéről

Posted on Updated on

Sikerül kitartanod az eltervezett gyermeknevelési elveid mellett? Boldog és kiegyensúlyozott gyermekkort tudsz teremteni csemetédnek? Ha néha úgy érzed, hogy nehezen tudod kitalálni, hogy mivel kösd le csemetéd figyelmét, akkor olvasd az elevengyerekek.hu ajánlóit. Gyermekprogramok Budapest szívében és vonzáskörzetében minden hétvégén tucatjával várnak.

csaladi
A legjobb gyerekprogramok


Ha fogalmad sincs, hogy mivel töltsétek az időt, ha jó lenne a gyerekekkel néha kimozdulni, esetleg hasonló problémákkal küzdő szülőkkel találkozni, de nem tudod merre indulj, akkor iratkozz el hírlevelünkre. Nálunk mindig szuper ötleteket találsz a szabadidőtök változatos eltöltéséhez.
Read the rest of this entry »