Ezek azok a budapesti kerületek, ahol sok lakást vesznek

Az ingatlanpiacon egyértelműen fellendülés tapasztalható, s a tavalyi növekedés idén az első negyedévre beérett, s mintegy 32 ezer adásvételi szerződést kötöttek meg csak három hónap alatt. A legnépszerűbbek az 50-75 négyzetméteres ingatlanok, az efölötti méret inkább befektetési céllal tud egyelőre érvényesülni.

budapesti lakas

A területi megoszlást figyelemmel követve elmondható, hogy a főváros népszerűsége nem sokat változott. A kedvező munka-, és szórakozási lehetőségek miatt még mindig rengetegen döntenek úgy, hogy a vidék helyett Budapestet választják letelepedésre. A legkeresettebbnek Újbuda ingatlanjai örvendenek, de a II., a XII. és a XIII. kerületben is sok ingatlan talál új gazdára. Mindezzel ellenben a XXIII. és a XX. kerület még mindig nem túl népszerű az ingatlanvásárlók körében.

 

A lakások mennyisége és ára alapján elmondható, hogy egyre többen hirdetik meg régóta eladni kívánt ingatlanjukat, hiszen ehhez az ingatlanpiaci környezet most remek feltételeket teremt. Végre nem áron alul lehet csak megszabadulni a lakásoktól, de a vásárlói oldalnak is kitűnő lehetőséget teremtenek a hitelintézetek ajánlatai.

 

A lakáscélú hasznosítás mellett a beruházások és az ipari ingatlanok vásárlása, bérbeadása is növekvő tendenciát mutatnak, ami előrevetíti azt a tényt is, miszerint várhatóan tovább dübörög majd az ingatlanpiac, és akár a válság előtti rekordok is megdőlhetnek az idén. Az első negyedév adatai alapján egyértelmű, hogy az idei év garantáltan messze meghaladja a várakozásakat.

További bejegyzések