Kiváló vetőmag az igényes terméshez

vetőmag

Vetőmag

Egy méretes udvar kifejezetten sok dologra használható fel, ha van hozzá megfelelő kreativitás. Amire még szükség lesz, az a kiváló vetőmag, hogy ízletes zöldségek fejlődnek. A konyhakertek korszaka ismét felvirágozni látszik, amihez hozzájárul az élelmiszerek drágulása. Tehát, ha van rá lehetőség, akkor megéri lecsippenteni egy keveset a virágágyásokból és zöldséget veteményezni.

Ez nem bonyolult feladat, hiszen a padlizsán, uborka, tök, de még a paradicsom is elég igénytelenek, minimális gondozás mellett pedig kimondottan jó termést hoznak, amennyiben a vetőmag jó minőségű volt. Némi répa, petrezselyem, karalábé, hagyma, spenót, saláta sem árt, ha van a közelben. De nemcsak ilyen szaporítóanyagokat kínál a parasztplaza.hu weboldal, hanem kapható itt még virág- és fűszernövény vetőmag is széles választékban.

Érdemes időben beszerezni ezeket, hogy amint a hőmérséklet és a talajviszonyok megengedik, máris mehessen a földbe és megindulhasson a mielőbbi csírázás. Valódi öröm lesz nézni a fejlődésüket, valamint a saját termésből ízletes ételkülönlegességet készíteni.

További bejegyzések