A LED spot lámpa alkalmazásának a lehetőségei

Az elmúlt években igen nagy népszerűségre tett szert a LED technológia. Népszerűségének okai közé tartozik többek között a kis energiafogyasztásuk, a megbízhatóságuk és tartósságuk, valamint a változatosságuk. Az üzletvilágításban főleg LED spot lámpa aratott hatalmas sikert, mivel könnyen fókuszálható fényével remekül megvilágíthatóak a termékek. A termékek megvilágításának óriási jelentősége van. A reklám szempontjából is fontos, hogy „jó színben tüntessék fel” a különböző, eladásra kínált termékeket, de a láthatóságuk is kiemelkedő jelentőséggel bír.

LED spot lampaEgy nagyobb üzletben is messziről észre lehet venni egy keresett terméket, ha arra elég fény vetül. Gyakran csak akkor jut eszébe valakinek megvásárolni egy adott holmit, ha látja azt. Ezért fontos jól látható helyre kihelyezni a kelendőbb árucikkeket, így rá lehet irányítani a vásárlók figyelmét a LED spot lámpa segítségével. A LED világítótestek használatával nemcsak a bevételét növeli egy áruház, hanem a kiadásait is csökkentheti.

Egy ilyen LED spot lámpa ugyanis tizedannyi energiát használ, mint a vele egyenértékű fényerő kibocsájtására képes halogén vagy hagyományos izzó. Ugyanakkor jóval tartósabbak is ezek a fényforrások. Akár tízszer tovább maradnak működőképesek, így ritkán szorulnak cserére. Szintén nagy előnyként tartják számon, hogy bármilyen körülmények között alkalmazhatóak. Akár kinti világításra is lehet használni ezeket a termékeket. A pontlight.hu webáruház változatos LED spot lámpa kínálattal várja a vásárlókat.

Találhatunk itt az álmennyezetbe süllyeszthető világítótesteket is, de vannak falra szerelhető, tengelye körül elforgatható, sínre szerelhető lámpák is, amelyeknek a fényét mindig oda irányíthatjuk, ahol szükség van rájuk. A sínre szerelhető LED spot lámpa segítségével nagyobb területen is biztosíthatunk fényt, hiszen könnyen elmozdíthatjuk a fényforrást a sínek mentén. A LED technológia ellenzői kifogásolják a fényforrások hideg fényét, ami nem előnyös egyes termékek megvilágításánál. Ma már azonban a halogénekre emlékeztető meleg fényt kibocsájtó LED-ek is léteznek.

További bejegyzések