Autógumira márpedig szükség van

Átléptük már a hét milliárdot és a szám csak nőni fog. Lassan mindenki alatt autó fog robogni, ehhez viszont kopó alkatrészekre van szükség. Az autóknak ilyen szempontból autógumi utánpótlásra van szükség, méghozzá minimum négyre.

autógumiA teherautó-sofőrök már nem mondhatják magukat ilyen szerencsésnek, hogy megússzák négy darabbal. Az autógumi hegyek pedig csak gyűlnek. Ennek a kiküszöbölésére több megoldás is létezik már, de mint minden probléma legjobb megoldása, ha a gyökérénél ragadjuk meg, tehát a megelőzés.

A gyártók egymással versengve olyan autógumi fejlesztésekkel állnak elő, hogy alig győzzük követni. A téli és nyári gumik feltalálása egy igen fontos lépés volt, hiszen ezek a nekik szánt évszakban kényelmesebb vezetést biztosítanak, ráadásul nem is kopnak úgy.

De léteznek már defekttűrő abroncsok is a vásárlók legnagyobb örömére. Tehát minél ellenállóbbak, strapabíróbbak lesznek, arányosan annál kevesebb autógumi kerül majd szemétdombra, annak ellenére, hogy az igény csak nőni fog. S ha mégis leselejtezésre kerülnek, még mindig lehet belőlük aszfalt vagy valami csinos köztéri szobor.

További bejegyzések