Miért jó a napelemes közvilágítás?

Nagyon sok városban vannak olyan körzetek, ahol nincs megfelelő közvilágítás, mivel még nincs kiépítve a megfelelő infrastruktúra. Ez a probléma főleg az újonnan épített városrészekben fordul elő. Ezekben a körzetekben kiváló megoldás a napelemes közvilágítás kiépítése.

napelemeskoz_vilagitasEz több szempontból is előnyös lehet. Egyrészt, mivel nincs szükség különösebb infrastruktúrára, már a városrész építésével egy időben elkezdhető a közvilágítás megoldása is. Továbbá, a beüzemelése után nincsenek további költségek, leszámítva a karbantartást.

Nem kell fizetni az energiaszolgáltatásért, ezért nagyon sok pénzt megtakaríthat a városnak, amit fel lehet használni egyéb fejlesztésekre. A napelemes közvilágítás másik nagy előnye, hogy nem szennyezi a környezetet, mivel nincs semmilyen káros anyag kibocsájtása.

Ezek a napelemek, amivel felszerelik a kandelábereket, elegendő energiát állítanak elő a Nap elektromágneses sugárzásából ahhoz, hogy 8-10 órán keresztül működtessék az energiatakarékos izzókat. Tehát mindenképpen megéri a napelemes közvilágítás használata.

További bejegyzések