Önzetlen ajándék egy barátnak

A szeretet és az elfogadás mind a két fél részéről feltételez valamilyen szintű önzetlenséget. Ha az egyik a másikat meg szeretné lepni valamivel, akkor az ajándék kiválasztása már felér egyfajta örömmel.

ajándékAjándék kereséskor mindig csak az lebeg a szeme előtt, hogy a társát vagy barátját olyan módon meglepje, amire csak Ön képes. Maga a meglepetés és az ajándék átadása az, ami újabb szintekre emeli a kapcsolatot. Ez akkor igaz, hogyha mind a két fél így gondolkodik.

Viszont, az örömbe nagyon belerondíthat, ha a megajándékozott tartózkodik a meglepetés elfogadásától, illetve a kibontás után arról faggatózik, hogy mennyibe került. Ez azt jelentheti, hogy az a barát viszonyulása nem annyira önzetlen, mint az Öné.

Ha az ajándék ára kerül a mérlegre, akkor valójában a szeretet megvásárolhatóságának áráról lehet a szó. Mivel az, aki az ajándékot kapta, úgy gondolhatja, hogyha ő is legalább olyan értékű tárgyal nem lepi majd meg, akkor az sértő lehet, holott ez közel sincs így. Az ajándék eszmei értéke az, ami fontos ilyenkor, nem pedig a valós értéke.

További bejegyzések