A fa felületkezelés szerepe

Nincs is annál jobb érzés, mint mikor a saját magunk által készített asztalnál fogyaszthatjuk el az ebédet. Egy egyszerű kis asztal vagy egy polc elkészítése senkinek nem okozhat gondot. Csak néhány szerszámra és egy kis kézügyességre van szükség hozzá.

fafeluletkezelesAzonban van, amit gyakran elfelejtünk ilyenkor, pedig nagyon fontos része a bútorkészítésnek, a fa felületkezelés. Ennek több funkciója is van. A fa felületkezelés elsődleges feladata, hogy megvédje a bútorunkat a külső mechanikai hatásoktól. A víztől, a párától, az ütésektől.

Ez nem csak abban az esetben fontos, ha kerti bútorokat készítünk, hiszen a benti bútorokra is hatással van a levegő páratartalma. A faanyag megvédése a nedvességtől meghosszabbítja annak élettartamát. Emellett azonban van egy esztétikai funkciója is.

Hiszen sokkal szebben néz ki egy bútor, ha le van szép fényesre lakkozva, vagy valamilyen kellemes színre festve. Ezzel már el is árultam, hogy a fa felületkezelés legfontosabb anyagai a különféle lakkok, pácok, viaszok és festékek.

További bejegyzések