A folyadékhűtő berendezések alkalmazása

A nyári forróság kivédésére, egyre több helyen alkalmaznak légkondicionáló készülékeket. A nagyobb irodaházak vagy szállodák teljes légkondicionálásra viszont ideálisabb megoldást jelentenek a folyadékhűtő berendezések.

folyadekhutoTulajdonképpen ezek is egyfajta légkondicionáló készülékek, csak másképpen működnek, mint a hagyományos és jól ismert klíma készülékek. Ezeknek a teljesítményük is jóval nagyobb, így magánházakban egyelőre nem igazán terjedtek még el.

Ezzel a megoldással egyszerre több helyiséget is lehet hűteni, sőt, a berendezés típusától függően, akár fűteni is. Ugyanis egyes folyadékhűtő modellek képesek hűtésre és fűtésre egyaránt. Többféle típusa is létezik ezeknek a készülékeknek.

Vannak levegőhűtéses és vízhűtéses változatok is. Így mielőtt ilyen eszközt vásárolunk, érdemes szakértők véleményét meghallgatni, hogy melyik típus alkalmas az adott feladat ellátásához. A nagyteljesítményű folyadékhűtő készülékek, akár ipari felhasználásra is alkalmasak. A hatalmas teljesítmény ellenére, igen csekély az energiafelhasználásuk.

További bejegyzések