A pajzsmirigy felel a hormontermelésért

Szervezetünk több olyan fontos szervből épül fel, amelyek nélkül igazán problémás lenne az életünk. A legismertebbekről, mint amilyen a tüdő vagy éppen a szív, mindenki tudja, hogy hol van.

​pajzsmirigy​De vannak kevésbé ismertek, mint amilyen a pajzsmirigy, amiről nem feltétlenül tudhatjuk pontosan, hogy merre is helyezkedik el a testünkben. Ez az igen fontos szerv a gége két oldalánál található. Igen fontos szerepet tölt be a szervezetünkben, ami nem más, mint a hormontermelés.

Olyan hormonok termelődnek itt, amelyek az egész szervezetünkre hatással vannak. Ez a hatás abban ismerszik meg, hogy fokozza az oxigénfelvételt és ezáltal az energiatermelést bizonyos sejtekben, ezzel növelve a fehérjék szintézisét.

A pajzsmirigy megfelelő működése elengedhetetlen ahhoz, hogy a testünk rendesen kifejlődjön és aztán jól működjön. Ennek a szervnek a működése hatással van az idegrendszerre és ezen keresztül minderre. Ami az egyik legfontosabb, hogy a pajzsmirigy működéséhez megfelelő mennyiségű jódra van szükség, mivel a szervezetünk jódtartalékának harminc százaléka található itt.

További bejegyzések