Milyen gyakran érdemes porszívózni a lakásban?

Márkabolt.hu

Milyen sűrűn nyúl a porszívó után? Általában csak hétvégén kerül sor a takarításra, vagy hétköznap is szán időt ezekre a feladatokra? Annak érdekében, hogy jól érezzük magunkat otthonunkban, nélkülözhetetlen a higiénia. Legalább hetente egyszer tehát mindenképpen időt kell szánnunk a porszívózásra, de bizonyos esetekben ennél gyakrabban is szükségessé válik az. A legolcsóbb otthoni porszívók körülbelül 20.000 Ft-tól már elérhetőek, érdemes azonban körülnézni a Márkabolt.hu oldalon, ahol akár minden extrával ellátott készülékeket is választhatunk, ráadásul az online vásárlás kényelmét kihasználva.

Márkabolt.hu
Márkabolt.hu

Ha gyermekek is vannak a családban, akkor különösen ajánlott a higiéniára figyelni, hiszen a kicsik gyakran játszanak a szőnyegen, a padlón, így a fertőzések elkerülése végett is lényeges ez. Amennyiben háziállattal osztjuk meg otthonunkat, úgy hetente legalább kétszer-háromszor javasolt végigszaladni a lakáson a porszívóval, hiszen az elhullott szőrök nem csak rosszul mutatnak, de az egészségre is káros hatással vannak. Különös figyelmet érdemel ez az átmeneti hónapokban, amikor a cicák és kutyák hajlamosak a vedlésre.

Kevesen tudják, de a napjainkban sokakat érintő allergia hátterében gyakran éppen a négy fal közötti tényezők vannak hatással. Míg a pollen okozta tünetek néhány hét vagy hónap alatt elmúlnak, addig az egész évben tartó allergia hátterében gyakran éppen a házi poratka áll. Védekezni ellene nem könnyű, de ha odafigyelünk a rendszeres porszívózásra, és a lakástextíliákat is gyakran kimossuk, akkor kisebb eséllyel okoz a por allergiás betegséget.

Egy jó porszívó tehát egyetlen háztartásból sem hiányozhat, s a világháló kínálta előnyöket ma már néhány kattintással, otthonunk kényelméből is leadhatjuk a megrendelést az igényeinknek és persze pénztárcánknak is megfelelő készülékre. Az ünnepek közeledtével valószínűleg minden korábbinál kedvezőbb árak várják majd az érdeklődőket, most tehát különösen megéri beszerezni a hasznos háztartási segítőtársat. Érdemes akár a többfunkciós, extra lehetőségeket kínáló darabok között is körülnézni, hiszen segítségükkel felgyorsítható a takarításra szánt idő. Ha egyszerre nehezen tudna finanszírozni egy-egy költségesebb darabot, akár áruhitel lehetőséggel is élhet.

További bejegyzések