A textilpelenka újra hódít

Textilpelenka napjainkban

A nyolcvanas években, a legtöbb szülő számára még ismeretlenek voltak az eldobható pelenkák. Ekkor még a hétköznapi használatban a textilpelenka volt ismert. Sokan még azóta is a textilt tartják a leginkább megfelelőnek arra, hogy folyamatosan érintkezzen a baba bőrével. A legnagyobb előnye abban van, hogy eldobható és igen ritkán fordul elő, hogy a kicsi popsija kipirosodik miatta. Ha mégis megtörténik, ez ahhoz köthető, hogy nem volt elég hamar lecserélve a pelenka.

Textilpelenka napjainkban
Textilpelenka napjainkban

Az eldobhatóval szemben, a textilpelenka viszont sokkal nagyobb odafigyelést és utánajárást követel meg a szülőktől. Szükség van ugyanis egy zárható áztató tálra vagy vödörre, amelyikben a mosásig tartható a pelus. Ezt követően magas hőfokon kell kimosni és a legtöbbször ajánlatos kivasalni is.

Mindezek után, a textilpelenka szakszerű összehajtogatása után szükséges egy vízzáró réteg felhelyezése is, ami visszatartja az a nedvességet, amit már nem képes felszívni a belső réteg. De ha belegondol, akkor a gyermek egészségéért és jólétéért a szülők mindent képesek megtenni.

További bejegyzések