A többpontos zár biztonságossága

Nem kérdés, hogy Ön is biztonságban szeretné tudni lakását, annak minden helyiségét, hiszen nagyon elterjedt manapság a lopási akció. Egy dolog segíthet ennek a megelőzésében, mégpedig a többpontos zár.

tobbpontos zarÚgy van megalkotva, hogy több helyen, több pontban, a kulcs elfordításakor lezárja az ajtót. Ez csökkenti a kockázatát annak, hogy idegen személyek is bejussanak a lakásában. Az ilyen többpontos zár használatának a során, lehetősége adódik arra is, hogy nem minden egységet zár le.

Ez a zár ugyebár több egységből áll, több zárási pontból és lehetséges az is, hogy Ön csak kettőt zár le ebből. Általában ahány ilyen egység van, annyi kulcs szükséges a kinyitásához illetve a bezárásához. Egy központi zár, ami a megszokott helyen helyezkedik el és egy másik pedig általában felül, ami egy kisebb kulccsal nyitható és zárható.

Távozásakor választhat, hogy miként zárja be az ajtót. Egyre több lakásajtóhoz vásárolnak ilyet, de leginkább az üzlethelyiségekhez, forgalmasabb bejáratok nyílászáróiba kerül építésre a többpontos zár.

További bejegyzések