A weboldal készítés nem egyszerű feladat

Weboldal készítés

Mielőtt bárki is nekikezd egy weblap elkészítésének, nem árt ha tisztában van vele, hogy mit is takar a honlap fogalma. A weboldal készítés előtt tisztázni kell, hogy pontosan mibe vág bele az ember, aminek köszönhetően sokkal átláthatóbbá és eredményesebbé lehet tenni a végeredményt. Fontos tudni, hogy a weblap olyan egyedi webdokumentum, ami egyezik a World Wide Web mechanizmusával és nyelvével, így teljes mértékben alkalmas arra, hogy bármelyik webböngésző gondmentesen megjelenítse.

Weboldal készítés
Weboldal készítés

A böngésző a weblapot a monitoron jelenítheti meg, azonban manapság már nagyon elterjedtek a mobilokon történő megjelenítések is. Ezzel szemben, a weboldal nem más, mint az, ami megjelenik, nem pedig azok a dokumentumok, amelyek a weboldal tartalmát definiálják.

Azonban a mai napig sokan keverik a kettőt, még akkor is, ha a két fogalom között rengeteg a különbség. Amennyiben ezekkel tisztában van a designer és a programozó is, akkor sokkal könnyebben lehet nekiesni a weboldal készítés folyamatának, ami gyakran nem egyszerű.

További bejegyzések