Az áramláskapcsoló fokozza a szivattyúk teljesítményét

áramláskapcsoló

Áramláskapcsoló

A folyadék keringetésére különféle szivattyúk állnak az érdeklődők rendelkezésére. Ezeknek a működési elve igen egyszerű, de a hatékonysági fokuk kiválóan emelhető egy áramláskapcsoló rendszerbe iktatása révén. Ez a kisméretű szerkezet felel a szivattyú megfelelő vezérléséért, ugyanis érzékeli, amikor vízkivétel történt és lekapcsolja a szivattyút, amint ez megszűnik.

Az áramláskapcsoló megakadályozza a szárazon való futást, más szóval, amint nincs szükség a pumpa működésére, leállítja azt, ezáltal védve a meghajtó motort a túlhevüléstől. A modernebb változatok el vannak látva időzítővel is, amivel előre beállítható, hogy a szivattyú mikor kapcsoljon be, illetve ki.

A választás alkalmával ajánlott szem előtt tartani, hogy milyen szivattyúhoz lesz csatlakoztatva és ugyancsak érdemes a típust is figyelembe venni, mert más-más modell kompatibilis a forgókerekes, turbinamotoros, ultrahangos, örvényáramos, elektromágneses, forgódugattyús vagy éppen más kialakítású szivattyúval. A megfelelő áramláskapcsoló hiba nélkül tudja elvégezni az automatizálást.

További bejegyzések