A szabadalmi bejelentésnek teljesnek kell lennie

szabadalmi bejelentés

Szabadalmi bejelentés

Ha valamilyen újdonsággal szeretne előrukkolni, az élet bármelyik területén, bonyolult jogi eljárásokra kell számítania. Ennek fő lépése a szabadalmi bejelentés, ami egy adott találmányra íródott kérelem. A dokumentumnak tartalmaznia kell a találmány írásos leírását, annak illusztrációit és leírni a feltaláló által ismert legjobb módot a megvalósítására.

A szabadalmi bejelentést az újdonsághoz kapcsolódó műszaki területen jártas, átlagos szakértelemmel rendelkező személynek kell megírni. A szabadalmakat végső soron műszaki háttérrel nem rendelkező bírák vagy műszaki tapasztalattal nem rendelkező laikusok értékelik, emiatt a bejelentést író szabadalmi ügyvivők a találmánynak a laikusoknak is érthető, leegyszerűsített formában történő kifejtése, valamint a szabadalmi törvény műszaki követelményeinek való megfelelése között egyensúlyoznak.

A szabadalmi bejelentés a beadás után nem egészíthető ki újabb adatokkal, még akkor sem, ha később úgy döntenek, hogy a találmányról eredetileg nem adtak elegendő információt.

További bejegyzések