„Botoxolt arcú” – sokszor halljuk, de mit is jelent ez?

A botox kezelés igen népszerű Hollywood ismert emberei körében, akik így szeretnének fiatalabbnak látszani valódi koruknál. Szinte naponta lehet hallani a sztárhírekben, hogy éppen melyik híresség esett át ilyen beavatkozáson. De, hogy valójában mi is ez az eljárás, azt már kevesen tudják. Ha Önt is érdekli ez a téma, akkor a botoxról bővebben itt olvashat!

botoxA botox tulajdonképpen nem más, mint a Clostridium botulinum nevű baktérium toxinja. Ez egy neurotoxin, ami az idegvégződéseken felszabaduló acetilkolin felszabadulást meggátolja. A botulinium toxin A-t már több mint 50 éve használják gyógyászati célokra.

Izomgörcsök és bénulásos betegségek terápiás kezelésre alkalmazzák. Mivel leállítja az apró mimikai izmok mozgását, ezáltal meggátolja a szem és száj körül kialakuló ráncok megjelenését. Ezért kiválóan alkalmazható a bőr fiatalságának és rugalmasságának a megőrzésére.

Természetesen a toxin hatása nem végleges. Az idegvégződések működése néhány hónap után helyreáll. Ha szeretne többet megtudni az eljárásról, akkor a botoxról bővebben itt olvashat: www. g1derma.hu!

További bejegyzések