C, B, és A kategóriás műanyag nyílászáró profilok: mik a fő különbségek?

A kategóriás műanyag nyílászáró profilok

A kategóriás műanyag nyílászáró profilok

Amikor a régi faablakok műanyagra történő cseréjét tervezzük, nagyon alaposan meg kell gondolnunk, hogy milyent választunk, mert a rossz minőségű nyílászáró pénzkidobássá válhat. Több típus közül választhatunk, és az A osztályba tartozók jelentik az ideális megoldást, mert nagy a hőátbocsátási ellenállásuk. Ez az A kategóriás műanyag nyílászáró profilok egyik legnagyobb előnye.

Ezek kiváló minőségű műanyag ablakok, és az összes közül a legjobban teljesítenek. Ha A osztályú nyílászárók vannak a házunkon, az számunkra rengeteg előnnyel jár. Télen nem engedik kiszökni a meleget a lakásból, nyáron nem hagyják, hogy a kinti hőség belopózzon. A fűtésszámla összegén szintén érezhető az A kategóriás ablakok előnye.

Talán ez, ami a legtöbb embert érzékenyen érint, hiszen, ha belegondolunk, a jövedelmünk egy jelentős részét a minden havi számlák viszik el. Így mindenkinek jól jön egy kis spórolás a fűtésszámlán, annál is inkább, mivel ezt nagyjából egy fél évig minden hónapban kapjuk, ki kell egyenlítenünk.

A jó műanyag ablak

Bár első pillantásra szinte egyformának tűnnek a nyílászárók, mégis a magas minőséget képviselő típusok megvétele lényegesen előnyösebb. Az A osztályú műanyag ablakok évtizedeken keresztül használhatóak probléma nélkül. A különösen hosszú élettartamuk a nagyobb profilvastagságnak, valamint a megbízható acélmerevítésnek köszönhető, mert ez még több tartósságot és stabilitást biztosít a nyílászáróknak.

UV-álló felülettel rendelkeznek, és a fa változatokkal szemben, ezek nem vetemednek meg nedvesség hatására. Minimális karbantartás mellett, még évekkel a beépítés után is éppen úgy működnek, mint az első napon. De szót kell ejtenünk a minőségi ablaktípusok zajszigetelési tulajdonságáról is!

Forgalmas utak mellett elhelyezkedő házak esetében különösen lényeges szempont ez, mert így biztosítani lehet az otthon nyugalmát. A VEKA A kategóriába tartozó műanyag nyílászárói a legmagasabb zajvédelmi osztályba tartoznak, ezek beépítésével akár több 10 decibel is lehet a különbség. Ebből a szempontból is jó választásnak minősülnek.

Betörésvédelem műanyag ablakkal

Bizonytalan világban élünk, a médiában szinte mindennap hallunk, olvasunk betörésekről, rablásokról, ezért manapság fontosabb, mint bármikor volt a betörésvédelem. Elég csak az ablakot résnyire nyitva hagyni, amíg leszaladunk egy kenyérért, és máris megtörténhet a baj. Ám nem akkor, ha a VEKA minőségi ablakprofiljai védik az otthonunkat!

Az ablakprofilok kemény PVC-ből készülnek, így erősen meg tudják nehezíteni a betolakodók dolgát. Teszik ezt a zárási pontok egyedülálló kombinációjával és különleges, nagy teherbírású vasalatok segítségével. Az ablakok biztonsági szintje betörésbiztos zárral és üveggel tovább is fokozható.

A felsoroltak mellett, azért is jó választást jelentenek az A kategóriás műanyag ablakok, mert ezek javítanak az ingatlan energetikai besorolásán is. A VEKA által gyártott profilok 97,5%-ban újrahasznosíthatóak. A cég Európában három újrahasznosító üzemmel is rendelkezik. A műanyag ablakok tisztántartásáról is beszélni kell, hiszen ez rendkívül egyszerű, vizes ronggyal és papírtörlővel tökéletes lesz.

További bejegyzések