Ezért nélkülözhetetlen az SKD1 áramláskapcsoló

Automata légtelenítő

A folyadék-rendszerek nyomás alatti légtelenítése egy komoly, igen sajátos tartozékot követel meg annak érdekében, hogy az egész procedúra gyorsan és biztonságos körülmények között menjen végbe. Mindezt az automata légtelenítő biztosíthatja, amelyik egyszerre felel a hatékonyságért és a biztonságért.

Automata légtelenítő

Az automata légtelenítő legfontosabb feladata, hogy ez a rendszer funkcionálása közben felgyülemlett levegőt, folyamatosan, nyomás alatt tudja kiengedni, garantálva így a hatásos folyadékszállítást. A profi eszközök fő jellemzői a kis méret és a korlátozott szállítási kapacitás.

Az automata légtelenítő legfontosabb részei a szelepek, amelyek funkciójuknál és fizikai törvényszerűségeknél fogva, relatíve kis keresztmetszetű nyílásokkal vannak ellátva. Ezek a kis kellékek igazán érzékenyek az eltömődésre, ezért jobban oda kell figyelni rájuk, mint más kellékekre.

Az automata légtelenítő kellékek közül felkapottak a tartósabb ferde ülékes, gördülő tömítés elvre alapuló szelepes modellek, amelyek nagyobb kiömlési keresztmetszettel rendelkeznek. Az is mellettük szól, hogy a tömítés szelepüléken végzett gördülő mozgásból adódóan jobban végbemegy az öntisztulás.

Ez gond nélkül megrendelhető a Nimbusz-Ang shopban, ahol az SKD1 áramláskapcsoló is megtalálható a produktumok között. Hol is lehet használni ezeket az eszközöket? Nos, az SKD1 áramláskapcsoló legfontosabb feladatai közé sorolható a házi vízellátó szivattyúinak vezérlése és a szárazon futás elleni védelmének biztosítása.

Az SKD1 áramláskapcsoló legfőbb része a vezérlőegység, amelyik azonnal érzékeli a rendszerben a folyadék áramlását és azt is amikor változik a nyomás. Ha valamilyen oknál fogva a nyomás a megadott érték alá csökken, akkor a kifolyószelep elzárásával az áramlás megszűnik a rendszerben és az SKD1 áramláskapcsoló pár másodpercen belül leállítja a szivattyút.

Legtöbb esetben ez akkor történik meg, amikor valami miatt nincs víz a rendszerben. Ha pedig a funkcionálás alatt fogy el a víz, akkor is leállítja az kütyü az egész rendszert. Épp ezért van erre annyira nagy szükség.

További bejegyzések