Fehér ágytakaróval barátságosabb a hálószoba

Ha egy szoba kicsi, esetleg sok benne a bútor, akkor érdemes világos színeket használni. Esetleg a fal lehet halvány krémszínű, de a fehér ágytakaró is sokat segíthet. Ezek a színek nemcsak letisztult kiegyensúlyozottságot sugallnak, hanem növelik a teret is. Tágasabbnak és barátságosabbnak tűnik a szoba. Ha a lakás nagyon porosodik, esetleg háziállatot tart, akkor érdemes több fehér ágytakarót venni, mivel ezekben az esetekben gyakran kell majd cserélni.

A hatás azonban, amit el lehet érni vele, megéri a fáradtságot. A hálószobában amúgy is fontos a nyugodt, harmonikus környezet megteremtése, hogy ez is hozzájáruljon a pihentető alváshoz. A bútorok is legyenek egyszerűek, nyitott polcokkal.

Ha egy kicsi szobába túldíszített, amiben zárt szekrényeket zsúfolunk be, akkor azok összenyomják a teret. Egy ilyen szobában a letisztult egyszerűségre érdemes törekedni, ha kellemes hangulatot szeretnénk teremteni. Ebben segíthet a fehér ágytakaró, az egyszerű, de mégis kellemes megjelenésével. Tiszta, friss érzést csempészhet így a hálószobába.

További bejegyzések