Fontos a sport ülő munka esetén is

Az egészségünk megőrzése szempontjából fontos a rendszeres testmozgás. A sport ülő munka esetén talán még fontosabb, mint azok számára, akik a munkájuk során sokat rohangálnak. A kevés mozgás ugyanis elhízáshoz, sőt, akár az izmok sorvadásához is vezethet.

sport ulo munka esetenEzért az irodában dolgozók igen nagy kockázatnak vannak kitéve, ha szabadidejükben nem mozognak eleget. Szintén az mozgáshiány eredménye lehet a hölgyek körében egyre gyakoribb visszér és lábdagadás megjelenése is. Szerencsére a sport ülő munka esetén is kivitelezhető.

Egy jó módszer a testmozgásra a lépcsőzés. A lift használata helyett, inkább közlekedjünk a lépcsőn. Ha közel van a munkahely az otthonunkhoz, akkor pedig sétálva, kocogva vagy kerékpáron közelítsük meg és lehetőleg hanyagoljuk az autót, valamint a tömegközlekedést.

Persze sportolni a munkahelyen is lehet a szünetekben. Sokszor az is elég lehet, ha felállunk a székből és sétálunk kicsit az irodában. A sport ülő munka esetén tehát az egészség és a jó közérzet szempontjából is igen fontos lehet, ezért ne feledkezzünk meg róla!

További bejegyzések