Gyakran használ a kútvíz szűrő

A legtöbb városban és már a falvakban is vezetékes vizet isznak az emberek, de még nem egy településen, valamint a külterületeken sokan kútvizet használnak. Ha megnézzük az országos víztérképet, látszik, hogy hol szükséges a kútvíz szűrő. Ugyanis ezen a térképen pontosan látszik, hogy hol kemény a víz, illetve hol magasabb a vas, illetve az arzén tartalma.

 

A túl kemény víz alattomosan teszi tönkre a háztartási berendezéseket, a fűtési rendszert, amennyiben ez is kútvízzel működik.

Ebben jelent segítséget a kútvíz szűrő, ami magas érzékenységgel távolítja el mindazt, ami ártalmas az emberi egészségre és a berendezések épségére. Különösen a falvakban az intenzív mezőgazdaságnak köszönhetően, a nitrát- és ammóniaszennyezés is gyakori. Igazából az ilyen kutak vizét nem is volna szabad használni emberi fogyasztásra. A kútvíz szűrő megoldja ezt a problémát, hiszen mindent eltávolít az ivóvízből, ami nem odavaló.

Mondhatni azt is, hogy szinte ilyen esetekben nincs más megoldás, hiszen egy új kút fúrásával is ugyanaz a probléma jelentkezik.

További bejegyzések