A kisüsti pálinka példás sokszínűsége

Aki pálinkafogyasztó és szereti ezt az egyedi hungarikumot, az biztosan találkozott már több kifejezéssel ennek kapcsán. Biztosan már mindenki hallotta a kisüsti pálinka kifejezést, de talán sokan nem tudják, pontosan mit takar. Tulajdonképpen ez az eljárás folyamatát jelenti.

Olyankor használandó, amikor a pálinka átesett két lepárláson és a rézből készült üstök űrtartalma nem nagyobb mint 1000 liter. A pálinkák ízét nemcsak a különböző gyümölcsök határozzák meg vagy az eljárás, hanem az is, hogy a hozzávalók melyik régióból származnak.

A Pannonhalma Pálinkárium méltán híres a kisüsti pálinka készítéséről, hiszen 17 tagú termékcsaládról beszélünk, amelyikben olyan ízek kaptak helyet, mint a szilva, birs, meggy, bodza, cserszegi fűszeres, fekete ribizli, körte, málna, hogy csak néhány példát említsünk.

Tehát, garantáltan mindenki megtalálja a korszerű és a klasszikus ízeket egyaránt, bármilyen alkalomra is keresi. Remek ajándék lehet a kisüsti pálinka, mivel díszes ajándékdobozban is rendelhető a webáruházából.

További bejegyzések