Korpás haj ellen teafaolaj pakolással

Legyen férfi, legyen nő, a haja állapotára mindegyik nagyon érzékeny. Ezért nem szívesen beszél róla egyik sem, ha korpásodni kezd a haja. Pedig nincs mit szégyellni rajta, ugyanis a felmérések szerint, az emberek 60% arányban átesik legalább egyszer ezen a kellemetlen jelenségen. Nincs is nagyon mit tenni a korpás haj ellen, leginkább akkor, ha a korpásodás hajlamát örökölte. Ahhoz, hogy hatékonyan fellépjen az ember a korpásodás ellen, elsősorban tisztázni kell az gondok eredetét.

korpas haj ellenÁltalában két különböző korpásodási folyamat létezik, de mindkettő alapja ugyanaz, a fejbőr valamilyen gyulladás következtében elvékonyodik és a felső hám hullani kezd. A korpás haj ellen, a természetes anyagokból készült samponok a leginkább alkalmasak. A teafaolajból készült pakolásokat minél többet tartja a haján az ember, annál jobb. A teafaolajnak fertőtlenítő és regeneráló hatása van, de ugyanakkor nyugtatja is a fejbőrt. Érdemes a pakolást más hidratáló hatású krémmel is pótolni, ezzel fokozva a haj regenerálódását.

Hogy a hajkorona visszanyerje az eredeti szépségét, ahhoz nem elég egy-két pakolás használata, mert a korpásodás kezelése elég hosszú folyamat is lehet és szigorúan be kell tartani a szabályokat. A hajlamot kezelni nem lehet, de a kiváltó okok elkerülésével sokat tehet a korpás haj ellen. Mindig vigyázni kell, hogy ne fázzon meg a fejbőr, mert ez az egyik leggyakoribb kiváltó oka a korpásodásnak. Ezt szerencsére könnyen megelőzheti, amikor a hideg közeledésével a sapka, kendő használatát elfogadja.

A korpás haj ellen úgy is védekezhet, hogy elkerüli a közös tisztálkodási eszközök használatát, ugyanis a másik kiváltó ok lehet a fejbőr gombás megfertőzése, amit gyorsan megkaphat a közösen használt tárgyakról. Ez a fajta gomba, általánosan megtalálható a fejbőrön, de csak a túlzott elszaporodása okoz gondot. A gomba által termelt mérgező anyagok irritálják a fejbőrt, a gyulladás pedig korpásodást okoz. A korpás haj ellen érdemes már az első jelek megjelenésekor fellépni, cserélni sampont, szappant, mert lehet, hogy valamelyik ezek közül a hibás.

További bejegyzések