Légkondicionálás különböző eszközökkel

A forró és tikkasztó nyári napokon szinte lehetetlen olyan helyen tartózkodni, ahol nincs árnyék és elegendő mennyiségű ivóvíz. Az üzletekbe, bevásárlóközpontokba és kávézókba szinte kötelező, hogy valamilyen légkondicionálás legyen, mert másképp elviselhetetlen a hőség.

legkondicionalasAzokon a helyeken, ahol meg van oldva a légkondicionálás, a forgalom is megnő, így ez nemcsak a vásárlóknak és fogyasztóknak lesz jó, hanem a tulajdonosnak is. Kávézók, cukrászdák és bárok esetén, a betévedt vendég valószínűleg nemcsak azért ül le, hogy élvezze a hűs levegőt, hanem fogyasztani is fog.

Arra azonban nem árt odafigyelni, hogy a helyiségben ne legyen túlságosan hideg, mert a hírtelen hőmérsékletváltozás megterhelheti a szervezetet, ami később nagyobb problémákhoz vezethet. Az ideális hőmérsékletkülönbség néhány, maximum tíz fok.

Ezeken a helyeken, a légkondicionálás mellett, arra is oda kell figyelni, hogy a berendezés rendszeresen tisztítva legyen. Amennyiben ez a berendezés túlságosan poros vagy koszos, akkor a kiáramlott levegő sem lesz tiszta, ami szintén káros lehet az egészségre.

További bejegyzések