Manuálterápia Budapesten – Hogyan érdemes nekikezdeni?

manuálterápiás kezelések

Manuálterápiás kezelések

A krónikus fájdalmak nem egyik napról a másikra alkunak ki. Valójában jobb lenne, ha így történne, mert az ilyen jellegű, hirtelen változások olyannyira meglepik a legtöbb személyt, hogy hirtelen félelmében azonnal szakemberhez fordul. A kezelések ilyenkor hatékonyan segítenek feltárni a pontos okot és megoldást kínálnak. A halogatás azonban nagy úr. A fokozatos kifejlődése a panaszoknak szintén a megszokást eredményezik. Miként veszi ez kezdetét? Általában a mozgásszervi panaszok a megváltozott életvitelből fejlődnek ki.

A krónikus bántalmak, nem meglepő módon, az ülő és túlságosan kényelmes életmódból eredeztethetőek. Mivel sokan irodai munkát végeznek, ezért keveset mozognak, ami a szervezet fokozatos leépülését eredményezi. A kényelmes karosszékek sem kínálnak megoldást. Eleinte csak minimális diszkomfort érzet alakul ki, amit rendszeres zsibbadás követhet. Bizonyos tájékon nyomás jön létre, ami még mindig nem túl bántó jellegű. Majd alkalmanként rövidebb időre enyhébb fájdalomérzettel kell számolni, ami lassan erősödik és állandósul.

Ezt lenne jobb megelőzni. Ha a szervezet napi szinten több órán át rossz tartásban helyezkedik el, akkor az idővel rögzül. Odáig fajulhat az állapot, hogy magától a páciens képtelen ezen változtatni. De van hatásos módszer erre. A manuálterápiás kezelések Budapesten is népszerűek (0630 505 0503; 1055, Bajcsy-Zsilinszky út 72.). Ezen eljárás keretében a szakemberek saját testsúlyuk használatával, valamint speciális műfogások alkalmazásával igyekeznek arra ösztönözni az izmokat, hogy az egyensúlyi állapotba mozduljanak vissza. Amint ez sikerül, a kínzó fájdalom enyhül, majd megszűnik.

A beszűkült ízületek mozgása ismét kiterjed és rugalmasabbá válik. A mozgásért felelős szervrendszerek visszakapják eredeti funkciójukat és a helyes testtartásban működnek tovább megfelelően. A kezdeti felmérést egy alapos beszélgetés kíséri, aminek mentén a panaszt kiváltó okok beazonosítása történik. Már az első kezelés érezhető javulást kínál, de mindenképpen több alaklomra lesz szükség, a kívánt eredmény eléréséhez. Érdemes mielőbb nekikezdeni a folyamatnak.

További bejegyzések