Mennyibe kerül az Extra Dry pezsgő?

Annak ellenére, hogy a pezsgőgyártás több száz éves múlttal rendelkezik, nem fogyasztják olyan gyakorisággal, mint például a sört. Ehhez természetesen az is hozzájárult, hogy a bornak a buborékos rokonáért a régi időben többet kellet fizetni, mint a sörért, így az alacsonyabb rétegekhez tartozók inkább az utóbbival éltek. Jelenleg már nem kerül annyiban, az Extra Dry pezsgő, mint a Champagne vidékéről származó rokona a Napóleon idejében, ennek ellenére a fogyasztóinak tábora még viszonylag kicsinek mondható.

Bár az is igaz, hogy az utóbbi időben kezd kimenni az divatból az a szokás, hogy például egy palack Extra Dry pezsgő csak a szilveszteri buliban kerülhet a terítékre. Napjainkban egyre többen fogyasztják egy-egy étel kísérőjeként.

Sőt, ha az emberek tisztában lennének azzal, hogy napi 1-2 pohár Extra Dry pezsgő milyen gyógyhatással bír a szervezetükre, biztosan sokkal többen fogyasztanák. Azonban, ennél az italnál a mértékre hatványozottabban kell figyelni, hiszen a magas alkoholtartalma miatt, az ember könnyen a rabjává válhat.

További bejegyzések