Mi a Candida diéta lényege?

A Candida albicans élesztőgomba természetes módon is jelen van a szervezetünkben, tehát ha nem okoz problémát, akkor nem kell úgy gondolni rá, mint egy leküzdendő ellenségre. Mikor lehet szükséges a Candida diéta? A candida gomba elszaporodására figyelmeztethet többek között az erős hajhullás, az akne, a fekélyes fájdalmak, a sűrűn előforduló migrén, a bélgázok, a gyakori hasi puffadás.

egeszseg.Okozója a helytelen táplálkozás, a túlzásba vitt édesség és szénhidrát fogyasztás. A Candida diéta lényege, hogy elvonja a táplálékot a candida-gombáktól, így a felesleges mennyiség elpusztul.

Le kell csökkentened tehát a szénhidrát bevitelt és a cukrokat is meg kell vonnod magadtól ahhoz, hogy visszaszorítsd a Candida gombák mennyiségét. Nagyon fontos figyelni rá, hogy a diétát egészítsd ki gombaölő készítményekkel is. Szerencsére ezek nem csak gyógyszer formájában kaphatóak, hanem természetes táplálék-kiegészítőként is. A grapefruit magkivonat nagyszerű választás, mert olyan vegyület tartalmaz, aminek erős gombaölő hatása van. Milyen ételeket mellőz a candida diéta során? Nem ajánlott a méz és csokoládé, a gyümölcsök, a keményítőt tartalmazó ételek fogyasztása sem. Kérj segítséget szakembertől. Amint a tüneteid enyhülnek, lazíthatsz a diétádon is.

További bejegyzések