Milyen okai lehetnek a gerincfájdalomnak?

gyogytornaszom.hu

A gerincfájdalom igazán bosszantó betegség, arról nem is beszélve, hogy mennyi kellemetlenséggel jár. Egy olyan szakemberhez kell fordulni ebben az esetben, aki tudja, hogyan enyhítheti és szüntetheti meg teljesen a fájdalom okát. A gyogytornaszom.hu-hoz hasonló oldalak segítségével részletes információkat kaphat arról, hogy mi miatt fájhat a gerince.

gyogytornaszom.hu

Az első okot az ülőmunka képezi. Sokan napi 8-12 ülnek és a rossz testtartás miatt, bizony azonnal jelentkezhetnek a gerinc- és a derékfájdalmak. A torna tehermentesíti az izmokat, így teljes mértékben segít megelőzni a fájdalom ismételt kialakulását. A gerincfájdalmat akár a munkahelyi stressz is okozhatja.

A fejfájás, görcsök, csípő- és hátfájás mind kísérő elemei a gerincbetegségeknek. A terapeutának fontossá válik, hogy egyensúlyba hozza a testet. Súlyosabb oknak tekinthető a sérv kialakulása, amit kezdeti stádiumba hatékonyan lehet tornával kezelni. Az izomgyengeség mellett, végtagzsibbadás és fájdalom lép fel. Erre leginkább a McKenzie tornagyakorlatok a megfelelőek, hiszen így hosszútávon érhető el, hogy a porckorongok közötti kocsonyás anyag tökéletesen el tudja végezni a munkáját. A kor előrehaladásával szintén számolni kell a gerincfájdalommal. Ötven felettiek számíthatnak rá, hogy egyre gyakrabban fognak megjelenni a végtagokba sugárzó fájdalmak, egyensúlyproblémák és fülzúgás. Ezek megszüntetésére ajánlott funkcionális gyakorlatokkal lehet szép eredményt felmutatni. Egy profi gyógytornász már az első alkalmat követően enyhíti a tüneti fájdalmat. Általában 10 alkalom után várható a fájdalom megszüntetése. Célja, hogy mindig egyedi megoldást kínáljon, hiszen nincs két egyforma fájdalom. Első lépésként mindig meghallgatja a páciens panaszait és az alapján megvizsgálja a mozgását. Felméri, hogy milyen állapotban és milyen pozícióban fájnak az izmok, ízületek. Ha ez megvan, akkor következik maga a terápiás kezelés. Célzott gyakorlatok segítségével már az első kezelést követően érezhető lesz a javulás és ez tovább fog fokozódni a többi alkalmakat követően.

További bejegyzések