Párátlanítóval harcolhatunk az allergia ellen

A régi családi házak falai nagyon gyakran átnedvesednek és ilyenkor elkerülhetetlen a penészgombák megjelenése. Ez kimondottan sok kellemetlenséget tud okozni, hiszen az egyik fő kiváltója az allergiás reakcióknak a penészgomba spóra.

allergiaellenA penészgomba okozta allergia ellen azonban kiválóan lehet küzdeni a gyakori szellőztetéssel, valamint egy párátlanító készülék alkalmazásával. A lényeg, hogy lecsökkentsük a belső tér relatív páratartalmát, így a falak gyorsabban kiszáradnak.

A száraz falakon pedig nem képes megélni a penészgomba, így megszűnik az allergiát okozó tényező. Az allergia ellen akkor a legnehezebb küzdeni, ha a kiváltó tényező a lakásban található. Hiszen a kinti allergén anyagok ellen védekezhetünk úgy, hogy nem mozdulunk ki a lakásból, amíg el nem múlik azok hatása, de ha már a lakásban sem vagyunk biztonságban, az nagyon kellemetlen lehet.

A párátlanító és levegőtisztító készülékek segítségével azonban, hatásosan védekezhetünk az allergia ellen a lakásban is. A levegőtisztító készülék képes kiszűrni otthonunk levegőjéből szinte minden káros és allergén tényezőt.

További bejegyzések