Mi az az airsoft?

Sportolásra mindenkinek szüksége van. Van, aki a megerőltetőbb fizikai sportokat részesíti előnyben, mások inkább a taktikai csapat sportokat kedvelik. Egy ilyen taktikai sport az airsoft is, amely hazánkban is egyre elterjedtebbé válik.

AirsoftEz nagyon hasonlít a paintballra, hiszen ezt is alacsony energiájú légfegyverekkel játsszák, viszont itt a lövedék nem hagy festéknyomot. Így a játékosok becsületére van bízva, hogy szóljanak, ha találat érte őket. Az airsoft szabályait a szervezők határozzák meg.

A cél lehet egy terület megszerzése vagy megvédése, valamilyen tárgy megszerzése, vagy egy személy megvédése. Általában ezt is a szervezők döntik el. Ez a csapatsport a 70-es években jelent meg Japánban, majd rövid időn belül meghódította az egész világot. Cseppet sem veszélyesebb, mint bármely csapatsport.

Azért óvatosságra itt is, mint minden sportban, szükség van, mert a váratlan helyzetek hamar sérülésekhez vezethetnek. Az airsoft általános szabályzata szerint bárki játszhatja, aki betöltötte a tizenhatodik életévét.

További bejegyzések