Miben különbözik egymástól egy SoftPOS és egy bankkártya terminál?

CMO

CMO

Az internet és a digitalizáló folyamatos fejlődésével rendre jelennek meg azok az új technológiák, amelyek már a kereskedelemben is kiválóan alkalmazhatóak. Az elmúlt évek jelentős átalakulást hoztak magukkal. Ezekre sokan nem is mertek volna gondolni 10-15 évvel ezelőtt. Az okostelefonok világában kevesen tudják, hogy a kezükben tartott kommunikációs eszköz voltaképpen egy számítógép, amit számos más feladatra lehet használni, csak tudni kell bánni vele.

Mivel 2021-től számítva, szinte mindenhol fontos biztosítani az elektronikus fizetés lehetőségét, ezért sokan döntöttek a bankkártya terminálok beszerzése mellett. Ugyanakkor van egy alternatív megoldás is, ami legalább olyan ideális erre a célra. Az NFC-képes, legalább 8.0 Android operációs rendszerrel működő készülék, a megfelelő applikáció segítségével átalakítható terminállá. Miért jó ez? Többnyire a kereskedelem azon szereplőinek ideális, akik sokat utaznak és nem hordanak magukkal hagyományos bankkártya elfogadására alkalmas terminált.

Bár már kapható vezeték nélküli kivitel, de még mindig egyszerűbb az állandóan kéznél lévő mobilt használni erre, mert az biztosan nem marad ott sehol. Ami viszont a technikai paramétereket illeti, azokról megéri részletesebben tájékozódnod. A CMO weboldalán mindkét elektronikus fizetési módot összehasonlíthatod egymással. A használati mód voltaképpen azonos. A programba belépve meg kell adnod az összeget, majd következhet a kártya érintése, ami csak néhány másodperc. A tranzakció során az adataid biztonságban lesznek és visszaélésre nincs lehetőség.

Utazó ügynököknek, olyan szoláltató szektor képviselőinek, akik kiszállással dolgoznak, futároknak, ételkocsit üzemeltetőknek tökéletes választás, amivel a hatóságok felé ugyanúgy megfelelhetnek. Ezzel szemben, a hagyományos bankkártya terminálok többsége leginkább a helyhez kötött pénztárgépek közelében érhetőek el és kimondottan nagy forgalom lebonyolítására lettek kifejlesztve, például egy bevásárlóközpont kasszájánál. Az okos döntéshez megéri kikérned a CMO szakembereinek segítségét.

További bejegyzések