A hialuronsav hidratálja a bőrt

hialuronsav

hialuronsav

Ez az ismétlődő egységekből álló cukormolekula a szervezet egyik építőeleme. A hialuronsav a testet behálózó szövetekben mindenütt jelen van. A bőrápolásban kiemelkedő szerepet tölt be. Ez annak tudható be, hogy képes a bőr nedvességmegtartó erejét növelni.

További előnyei közé sorolható, hogy erősíti a bőr természetes védőrétegét, felveszi a harcot az öregedést okozó szabadgyökökkel, sőt, gyulladáscsökkentő hatása is van. Simítja a finomvonalakat és az apróbb ráncokat, tehát fiatalít. A molekula képes a súlyának akár az ezerszeresének megfelelő vizet megkötni. A hialuronsav halmazállapota és szövetbarát jellege lehetőséget nyújt arra, hogy számos gyógyszerészeti termék alkotórészévé váljon. Rengeteg szépségápolási, sebészeti és ortopédiai készítményben megtalálható.

A szervezetben való eloszlását illetően azt kell tudni, hogy 56 %-a a bőrben, 35 %- a az izmokban és a csontokban, a maradék 9 % pedig az ízületi folyadékban, a vérben és a nyirokban van jelen. Az első hialuronsav tartalmú készítmény a 80-as években jelent meg.

További bejegyzések