Mire van szükség a bababváró támogatás igényléséhez?

Támogatás friss házasoknak

Támogatás friss házasoknak

Amikor egy új taggal bővül a család, akkor érdemes alaposan felkészülni, mert a felhőtlen öröm mellett, ez igencsak nagy kiadásokkal is járhat. Az anyagi helyzete miatt nem mindenki engedheti meg magának, hogy gyereket vállaljon.

Támogatás friss házasoknak
Támogatás friss házasoknak

Viszont most minden magyar állampolgárnak megvan a lehetősége a babaváró támogatás igénylésére, ami rendkívüli előnynek számít gyermekvállalás szempontjából. A pontos részletekért érdemes ellátogatni a jelzalog.com weboldalra, ahol minden megtalálható, amit a babaváró támogatásról tudni kell.

A szerződéskötés csak akkor valósulhat meg, hogyha a magzat már van legalább 12 hetes. Hogyha a szerződéskötést követően 5 éven belül bekövetkezik a terhesség, akkor a kamatmentesség egészen a futamidő végéig jár.

Az életkor sem mindegy a babaváró támogatás esetében, ugyanis az anyukának fiatalabbnak kell lennie 41 évesnél. A babaváró támogatás igényléséhez csupán néhány dokumentumra van szükség. Az is megtörténhet, hogy a korábban kapott kamattámogatást 120 napon belül vissza kell fizetni. Ez például akkor fordulhat elő, hogyha a futamidő alatt válásra kerül sor.

További bejegyzések