Nem egyszerű a kőkerítés építése

A lakás körüli részt nagyon sok lehetséges módszerrel áll módunkban feldobni. Érdemes megragadni a lehetőségeket és kipróbálni azokat, mert eredményképpen olyan egyedi hangulatot hozhatunk létre, ami teljesen magával ragadja a fantáziánkat. Remek példa erre a kőkerítés építése, amire megéri időt és energiát szánni. Természetesen nagyon alapos munkát kell végeznünk a megfelelő alapanyagok kiválasztásánál, amit megoldhatunk mi magunk, de rábízhatjuk a szakemberre is.

Különösen a sarkok kialakításánál kell nagyon figyelni, hiszen a kőkerítés építése jóval bonyolultabb, a gyakran szabálytalan alakú összetevőkből, mintha azt adott méretekre gyártott téglákból. A ragasztó, ami ez esetben habarcs, ideális cement, mész, homok aránnyal készüljön! Ezt egy jó mester fejből ismeri, de találhatóak leírások is kimondottan erre vonatkozóan, ha szükséges. A kőkerítés építése elsőre lehet, hogy macerásnak tűnik, de az eredmény gyorsan kárpótolni fog bennünket.

Jóformán egy életre szóló alkotásról van szó, ami a természetet viszi el az otthonunk bizonyos részeibe. Mivel hazánk a mérsékelt égövben található, ezért az év egy jelentős részében igen hűvös időre van kilátás. Mindehhez szorosan kötődik a télikert árlista, amit online csak részleteiben tekinthetünk meg. Ha szeretünk szobanövényeket tartani, akkor gondoskodnunk kell a számukra megfelelő hőmérsékletről és elegendő fényről. Egy beépített terasz remekül alkalmas erre a feladatra. Mégis mekkora összegeket rejt magában a télikert árlista?

Pontos értéket nem fogunk találni, mert minden eset teljesen más. Nem mindegy, hogy mekkora alapterületről van szó, ahogyan az sem, hogy milyen alapanyagok lesznek felhasználva erre a feladatra. Általánosságban elmondható, hogy a négyzetméter ár olyan 100-200 000 Ft közé tehető. Ha ennél többet szeretnénk megtudni, akkor irány a telikertepites.net, ahol kérhető személyre szabott télikert árlista. Bátran vágjunk bele ennek a helyiségnek a kialakításába, mert nagyon megéri, hiszen örömöt és szépséget visz a mindennapokba.

További bejegyzések