Útmutatást adunk a változáshoz

változás

változás

Sok okunk lehet arra, hogy az életünket tiszta lappal kezdjük. Számos pszichológiai irodalmat olvasva, régóta meggyőződhettünk arról, hogy mennyire fontos az egyén életében a változás. Például kilépünk egy egészségtelen és megalázó kapcsolatból, szeretnénk új oldalt nyitni az életünkben és elfelejteni a korábbi partnerünket.

Vagy talán nem vagyunk elégedettek a jelenlegi helyzetünkkel és egy másik országba való költözésről álmodozunk. Mindig gondosan mérlegeljük azokat az okokat, amelyek miatt az életünkben drámai változások történnek. Néhány ezek közül igencsak súlyos, míg mások kevésbé. Tegyük fel, hogy sok idő után először marad egyedül egy üres házban. A gyerekek felnőttek és kirepültek.

Ebben az esetben az egész élete újjáépítésének vágya teljesen természetes. Többé nem kell a gyermekről gondoskodnia és itt az ideje, hogy magával foglalkozzon. Esetleg azért szeretne módosítani az életén, hogy megvédje magát a kellemetlen élményektől. Ebben az esetben a külső változás valószínűleg nem segít, mert nem oldja meg a belső problémákat.

További bejegyzések