Vászonkép több fotóból

Amikor nézegetjük a régi képeinket, sokszor azon gondolkodunk, hogy melyiket kellene kitenni a szekrényre vagy a falra, hogy gyakrabban lássuk. Előfordul, hogy annyi fotó gyűl össze a kedvencek között, hogy már nincs hely, hogy hova tegyük őket.

vaszon-kepMindez megeshet, az újonnan készített képeinkkel is. Egy ilyen helyhiányra, egyszerű megoldás lehet a vászonkép. Ugyanis vászonképet nemcsak egyetlen fotóból készíthetünk, hanem akár többől is, ezt nevezzük montázsnak.

Nem kell attól tartanunk, hogy az egyik kedvenc fotónk lemarad a képről. Összegyűjtjük mindet, amit szeretnénk, hogy egy képen szerepeljen és nagyon egyedi kompozíciót készíthetünk belőle. Figyelnünk kell azért arra a dologra, hogy ne túl sok képet akarjunk felrakni, tehát a kiválasztott fotók száma minden esetben legyen arányos a vászonkép méretével.

Eldönthetjük, hogy a fotók a képen miként helyezkedjenek el. Ha jobban szeretjük a rendezett formákat, akkor a képek egymás mellé kerülhetnek, de gondolkodhatunk olyan formában is, ahol szétszórt az elrendezés. Amire figyelni kell, az a háttér jó megválasztása.

További bejegyzések