A kültéri mozgásérzékelős lámpa akkor kapcsol, amikor kell!

Nagyon bosszantó, amikor az ember hazaérkezik és a sötétben kell tapogatózzon, amíg rátalál a világítótest kapcsolójára, hogy végre megtalálhassa a kulcsait és ki tudja nyitni az ajtót. Erre a leginkább praktikus megoldás a kültéri mozgásérzékelős lámpa, ami akkor kapcsol be, amikor a legfontosabb, amikor elé érkezik az ember.kulteri mozgaserzekelos lampa

Miből áll egy ilyen rendszer? A felépítése nagyon egyszerű, egy teljesen szabványos világítótest áramkörébe, sorba kötöttek egy mozgás érzékelő kapcsolót, ami csak akkor engedi az áramot az elektromos szerkezetbe, ha előtte mozgást érzékel.

A mozgásérzékelő érzékenysége és a hatótávolsága változó, egyes esetekben az intenzitását lehet fokozatokra is állítani. Egy jó minőségű mozgásérzékelő, akár 30 méter távolságra is képes észlelni. A legtöbb kültéri mozgásérzékelős lámpa fényérzékelő diódával is el van látva, ami a gyenge fényviszonyok idején engedi a lámpa üzemelését. A két automatikusan működő kapcsoló, jelentős energia megtakarítást hozhat létre, ugyanakkor fényt biztosít akkor, amikor kell.

További bejegyzések