A legfontosabb uszodatechnikai kellékek

Mivel a kerti medencék ma már elég olcsón beszerezhetőek, így egyre több családi ház udvarán lehet látni ilyen konstrukciókat. Azonban nem elég csak vásárolni egy medencét és azt feltölteni vízzel.

uszodatechnikaAz uszodatechnika alapvető felszereléseire is szükségünk lesz ahhoz, hogy elvégezhessük a medence rendszeres karbantartását. A medence típusától függően előfordulhat, hogy szükségünk lesz burkolatra is. Ez az első, amit be kell szerezni, hiszen csak ennek felhelyezése után kezdhetjük meg feltölteni vízzel a szerkezetet.

Az uszodatechnika egyik legfontosabb felszerelése a vízszűrő berendezés. Ennek több típusa is ismert, de a kisebb medencékben általában a homokszűrős készülékek használata a legpraktikusabb, mellette azonban gyakran szükség lesz a medenceporszívóra is.

Amennyiben az apró élő szervezetektől, valamint káros oldott vegyületektől is meg akarunk szabadulni, akkor fertőtlenítőszerekre és más vízkezelő szerekre is szükségünk lesz, amelyek szintén nélkülözhetetlen részei az uszodatechnikai eszközöknek.

További bejegyzések