A vegetáriánus étkezés hátrányai

Aki nem eszik húst, annak különböző hátrányokkal kell számolnia, amiket nem jó hosszútávon figyelem nélkül hagyni. A vegetáriánus életmód egyik fő problémája, hogy bizonyos tápanyagok és vitaminok nem jutnak be a szervezetbe. Ilyen a B12 vitamin, ami növényekből nem nyerhető ki.vegetarianus

Ugyanez a helyzet a vassal is, ami a legkönnyebben felszívható formában szintén csak az állatokból vihető be a szervezetbe. Gyakran találkozni olyan kijelentésekkel, hogy egy vegetáriánus folyamatosan fáradt, gyenge és a teljesítménye is rosszabb a fizikai munka terén. Ez egyéntől is függ, nemcsak az étrendjétől, viszont érdemes tudatosan táplálkozni abban az esetben, amikor valaki elveti a hús fogyasztását.

A fehérjére is szüksége van a szervezetnek, amit lehet ugyan pótolni növényi termékekkel is, de ebben az esetben fontos, hogy megbízható helyről jusson hozzá. Amennyiben szeretne többet megtudni a vegetáriánus étrend kiegészítőkről, ezen az oldalon hozzájuthat a megfelelő információkhoz és meg is rendelheti, például a teljes értékű növényi fehérjét.

További bejegyzések