Mitől színesek a vörösborok?

Mindenkit el tud varázsolni egy igazán szép színű bor. A karakteres ízek mellett gyakori, hogy a vörösborok tiszteletét a csodálatos színvilág adja meg. Hogyan lehetséges ennek a létrehozása? Az egész rendszer egy igazán összetett dolog, amiben nagy szerepe van már kezdetektől fogva a talajnak és az azokban meglévő ásványi és szerves anyagoknak.vorosborok,

Amennyiben már maga a szőlő megkapja azokat a tápanyagokat, amire szüksége van, akkor nagyon erőteljes színezetett kapnak majd a későbbiekben a vörösborok. Miután beérik a gyümölcs és leszedésre kerül, még vannak bizonyos trükkök, amivel fokozni lehet a hatást. Tudjuk, hogy a küllemért felelős anyagok jelentős része a héjban található, ami nem játszik nagy szerepet a készítésben.

Többnyire ledarálják a szőlőt majd préselés után a felesleget kidobják a héjjal együtt. A szemfüles gazdák azonban tudják, hogyha tovább hagyják állni az összedarált szőlőt a lében, akkor a színezőanyagok jól ki tudnak oldódni, ezzel igazán karakteres jellemet varázsolva a vörösborok mindenkori küllemének.

További bejegyzések