A progeszteron hiány jelei nőknél

Progeszteron hiány tünetei

Érezte már azt, hogy kedvtelen, hányingere van, ráadásul a menstruáció a szokásosnál fájdalmasabb? Akkor valószínűleg a progeszteron hiány tünetei léptek fel Önnél. További jelekként értelmezhetjük még a szorongást, a depressziót, valamint a súlygyarapodást is. Ha ezeket tapasztalja, haladéktalanul szakértőre van szüksége, ugyanis komoly problémák is adódhatnak belőle. Először is tudnia kell, mi az a progeszteron: egy olyan női nemi hormon, amelyet a fő terhességi hormonként ismernek, és arra szolgál, hogy védje a megtermékenyített petesejtet.

Progeszteron hiány tünetei
Progeszteron hiány tünetei

Kétségtelen tehát, hogy a progeszteron hiány tünetei befolyásolhatják a terhességet, mégpedig úgy, hogy nem alakul ki a petesejt, és nem tudunk teherbe esni. Ugyancsak súlyos következmény azoknál, akik mégis teherbe esnek, hogy elvetélhetnek a sárgatest hormon hiánya miatt. Ezért nagyon fontos, hogy ha a progeszteron hiány tüneteit érzékeljük, haladéktalanul forduljunk orvoshoz, hiszen mindenkinek az egészsége a legfontosabb.

Ha pedig mégis bekövetkezett a terhesség, komoly veszélynek vagyunk kitéve, amit hamar kell kezelni. A menstruációs fájdalmak gyakoriak, ezért nem biztos, hogy egyből erre a problémára tudunk asszociálni. Azonban a progeszteron hiány jelei közé tartoznak még az olyan tünetek, mint például a hangulati ingadozás, fejfájás, türelmetlenség és ingerlékenység, izzadás, fáradtság, valamint enyhe hőhullámok.

Mint azt már említettük, egyiket sem szabad figyelmen kívül hagyni, hiszen a bajt mindig jobb megelőzni. Azok, akik gyermeket terveznek, mindenképp vizsgáltassák ki magukat, hogy még időben felfedezhessék a progeszteron hiányát. A kezelés eltérő minden embernél, és függ attól, hogy mekkora a hiány mértéke.

Annak érdekében, hogy valamilyen módon hozzásegítsük szervezetünket az egészséges működéshez, fogyasszunk elegendő folyadékot, mozogjunk, és kipróbálhatjuk az erre a célra kialakított progeszteron krémet. Ha Önnek is fontos az egészsége, forduljon orvoshoz azonnal, ahogy a progeszteron hiány jeleit tapasztalja. Arról nem is beszélve, hogy egy rutinvizsgálat évenként mindenkinek ajánlott, tünetektől függetlenül!

További bejegyzések