A QR kód olvasó hamar feldolgozza az adatokat

QR kód olvasó

QR kód olvasó

QR kód olvasó
QR kód olvasó

A Quick Response rövidítéséből származó QR kód egy olyan kétdimenziós, digitális bélyeg, ami a vonalkóddal ellentétben, pontokból áll. Számokat, bináris adatokat és alfanumerikus értékeket egyaránt képes tárolni, ezek kombinációja pedig egy QR kód olvasó segítségével nagyon hamar értelmezhető is. Ázsiában nagyon kedvelt kódolási forma és ennek köszönhetően, az itt gyártott okostelefonok automatikusan tartalmaznak QR kód olvasó programot is.

Léteznek olyan szkennerek és dekódolók is, amelyeket a kereskedelemben, a gyártásban és számos más területen lehet használni. A QR kód olvasó mintegy 10 évvel ezelőtt még csak 7%-os veszteség visszaállítására volt képes, napjainkban viszont már annyira minőségi dekóderek léteznek, hogy akár 30%-os hiányossággal is értelmezni tudja az adatokat.

Ez különösen akkor jön jól, ha a kódot nehéz precízen lekapni, esetleg megsérült, elázott vagy torzult a kéz remegése miatt. A különféle leolvasókról bővebben honlapunkon olvashat, ha pedig már körvonalazódnak az elképzelései, meg is tudja rendelni.

További bejegyzések