Az UTP kábelek sikerének titka

utp kábelek

utp kábelek

Az egyik legelterjedtebb vezetékről van szó, amit elsősorban hálózati és telefonos adatátvitelre használnak. Az UTP kábelek belsejében fellelhető vezetők párban csavartak. Ezt a kialakítást azért választották a tervezők, mert csökkenti az elektromágneses interferenciát és az adatvesztést.

A csavart érpár javítja az átviteli minőséget, különösen a hosszabb távolságokon. Ezeket a vezetékeket kategóriákba sorolják a teljesítményük alapján. Használhatóak hangadatok továbbítására is az interneten keresztül, a VolP technológia segítségével.

Az UTP kábelek népszerűsége nem véletlen, hiszen viszonylag olcsók, könnyen telepíthetőek és kifejezetten megbízható átviteli megoldást biztosítanak. A termékcsalád jól bemutatja azt, hogy a technológia miként alkalmazkodik a folyamatosan növekvő sávszélességi és sebességi elvárásokhoz.

Az UTP kábelek már a jövő nagysebességű hálózatainak igényeit is teljes mértékben kiszolgálják. A jelentőségük az iparban és a mindennapokban egyaránt kiemelkedő, így nem meglepő, hogy óriási irántuk a kereslet.

További bejegyzések