Még mindig népszerű a csipke méteráru

Ma már nagyon kevesen értenek a csipkehorgoláshoz. Ez nem azt jelenti, hogy már nem divatosak a csipkéből készült holmik. Viszont már nincs szükség arra, hogy mindenki magának készítse el azokat.

csipke_meteraruMinden textil szaküzletben vásárolható csipke méteráru, amiből elkészíthetők a kívánt ruhák vagy egyéb kiegészítők. Régen a falusi asszonyok és lányok a hosszú téli estéken összeültek és közösen horgoltak, szőttek és fontak. Az idősebbek átadták a tudásukat a következő generációnak.

Ma már ez sajnos nem divat, ha valakinek szüksége van csipke méterárura, meg kell vásárolnia magának. Persze vannak, akik még értenek a csipkehorgoláshoz, de azok már csak saját részre vagy ajándékba készítnek néha egy-egy csipketerítőt. A csipke nagyon sok mindenre felhasználható.

Készülhet belőle egy teljes ruha, vagy használhatják csak kiegészítő díszítésként a ruhákon. Előszeretettel alkalmazzák a menyasszonyi ruhák készítése során. Ugyanakkor a csipke méteráru felhasználható elegáns függönyök, terítők gyártására is.

További bejegyzések