Bababiztonság az egész lakásban

Úgy tartják, hogy az első gyermek születésekor a szülők a leesett cumit azonnal kifőzik, a második gyermeknél a leesett cumit lemossák és visszateszik a gyermek szájába, a harmadik gyermeknél pedig csak felveszik, megnézik és visszaadják.

bababiztonságA kisgyermek féltése a veszélyektől olyan ösztönszerű érzés a szülők részéről, ami nem mindig magyarázható, de a bababiztonság a legfőbb szempont, főleg az első gyermek érkezésekor. Annak érdekében, hogy védve érezhesse a csemetéjét, a szülő átalakíthatja az egész lakást, hogy minden balesettel fenyegető helyzetet előre elkerülhessen.

A hegyes szélű bútorok sarkaira védőgumit húz, a lépcsőfeljáróhoz babarácsot feszít ki, a szekrényekre nyitás gátlót szerel, a konnektorokba dugót helyez, a kályha elé védőt erősít és a babaszobába babaőrt tesz.

Ezek az előkészületek megnyugtatják az anyukát és az apukát a bababiztonság felől és így szabadabban engedik a gyermeket játszani, mozogni a lakásban. Végeredményben a felhőtlen öröm és a játék az, ami boldoggá teheti a gyermekkor emlékeit.

További bejegyzések