Észrevétlenül fejlesztő társasjátékok gyermekeknek

Fejlesztő társasjátékok

A fejlődés tudatos és tudattalan erőfeszítések következménye. Vannak olyan dolgok, amelyeket nem mindig lehet magyarázat által elsajátítani, így a megtapasztaláson keresztül való tanulás marad csak kiútnak. A fejlesztő társasjátékok azt célozzák meg, hogy a fejlődés ne feltétlenül tudatos erőfeszítések árán, hanem a szórakozás és játék, úgymond mellékhatásaként jelenjen meg.

Fejlesztő társasjátékok
Fejlesztő társasjátékok

Ez az egyik legélményszerűbb módja az ismeretek elsajátításának és egy fejlődési lépcső megugrásának. Ha például gondja van a gyermeknek a betűk összeolvasásával, akkor léteznek már olyan fejlesztő társasjátékok, amelyek ezt a képességet célozzák meg és játékos formában kérik, hogy olvassa össze a betűket.

A játék során kiiktatódnak a ráncolódó felnőtt szemek és a társak rosszalló tekintetei. Az öröm és a szándék az, ami motiválja őket abban, hogy újra nekifusson egy olyan feladatrésznek, amelyik az előbb nem ment valami fényesen. Ezek a fejlesztő társasjátékok az ismeretek és a képességek szinte minden szintjén alkalmazhatóak, mivel már rengeteg kivitel kapható belőlük az üzletekben.

További bejegyzések