Mennyit bír el egy túrahátizsák?

Kirándulás előtt két nagy hibát követhetünk el. Vagy túlzsúfoljuk a hátizsákot és magunkkal cipelünk egy csomó felesleges holmit, vagy megfeledkezünk a nagyon fontos dolgokról, amire viszont szükség lenne a kaland során.

A profi túrahátizsák elég nagy ahhoz, hogy minden szükséges holmi beleférjen, amit használni szeretnénk egy több napos kiránduláson. Azonban, ha felesleges dolgokkal töltjük meg, akkor nem marad hely azoknak a felszereléseknek, amelyekre valóban szükség lehet.

Mindenképpen helye van túrahátizsákban egy esőkabátnak, még akkor is, ha az időjósok szikrázó napsütést ígérnek a túra teljes idejére. Amennyiben a hegyekbe készülünk, érdemes tudni, hogy ott az időjárás nagyon hamar képes megváltozni. Ezt még az időjósok sem láthatják előre, legyen bármilyen profi berendezésük.

Ezért az esőre és a szélre itt mindig számítani kell. Egy jó túrahátizsák sok terhet elbír, azonban mégsem szerencsés feszegetni a határokat, hiszen azt a zsákot valakinek cipelni is kell. Igen fárasztó felkaptatni egy leejtőn nehéz túrahátizsákkal, ezért a felesleges dolgokat hagyjuk otthon.

További bejegyzések