A kavicsfelverődés javítása nem mindig lehetséges

Oldalüveg csereéje egyszerűen

Nyáron, miközben furikázunk és éppen a balatoni nyaralásunk felé tartunk, ügyet sem vetünk arra a felpattanó kavicsra, amelyik nyomot hagyott a szélvédőn. Kicsit bosszankodunk, de megérkezve hamar feledjük ezt a kis kellemetlenséget. A kavicsfelverődés javítása hamar feledésbe merül és nem is gondolunk arra, hogy tennünk kéne valamit, ameddig nem késő.

Oldalüveg csereéje egyszerűen

Majd egy hideg téli reggelen lesújtva tapasztaljuk, hogy nem kellett volna hanyagolnunk ezt az aprócska esztétikainak hitt hibát. A kőfelverődéssel nemcsak az üveg felülete sérülhet. Számos esetben szemmel nem kivehető, hogy milyen mélyek a mikro-repedések, amelyek a szélvédőn keletkeztek. A kavicsfelverődés javítása után ezek tömítve lesznek és a nedvesség nem hatolhat be ezekbe az apró üregekbe. Ahogy lehűl az idő, a benne rekedt nedvesség megfagy és szétfeszíti az üveget, ami saroktól sarokig repedni fog. Ekkor már hiába eszmélünk fel, hogy sokkal hamarabb lett volna szükség a kavicsfelverődés javítására. Most már teljesen mindegy, viszont a szélvédő csere még mindig kivitelezhető.

A kőfelverődések mellett, a szélvédő karcok eltávolítása is sorra kerül, hogyha csúnyán meg van rongálva. Előbb-utóbb minden szélvédő karcos lesz, viszont ezt késleltetni lehet, hogyha gyakran lemossuk tisztítófolyadékkal. Az ablaktörlők állapota sem mindegy, mert egy régi és kopott darab elég rendesen tönkreteheti az üveget. A szélvédő karcok eltávolítása gyorsan megy és ezzel megmenthető az egész üveg. Oldal és hátsó üvegek esetében is kiválóan alkalmazható. Vannak olyan szélsőséges esetek, amikor nem kivitelezhető.

Ez csak akkor van így, hogyha nagyon rossz állapotban van. A mélykarcokat nem lehet eltüntetni semmilyen módszerrel. Ilyenkor már jó vigyázni, mert könnyen meggyengülhet és egy kisebb ütődés hatására is betörhet vagy bereped. Aki azt gondolja, hogy nem ér semmit a szélvédő karcok eltávolítása, az vessen egy pillantást az autouvegek.hu weboldalra, ahol részletesen le van írva, hogy miként történik ez az eljárás! Így már biztosan Ön is el fog gondolkodni azon, hogy megéri-e felújítani régi szélvédőt vagy nem.

További bejegyzések